f gass skjema Kuldemedier og f-gass

F-gasser er en fellesbetegnelse for fluorkarboner og hydrofluorkarboner som ofte brukes i kjøleanlegg og varmepumper. Dessverre har disse gassene en stor negativ effekt på miljøet, da de bidrar til global oppvarming og ozonnedbryting. Derfor har myndighetene innført stadig strengere reguleringer for å redusere bruken av f-gasser i ulike industrier.

F-gass – stadige innskjerpelser

Honeywell R404a og R507

De siste årene har det vært en stadig innstramming i reguleringene rundt bruk av f-gasser. Dette skyldes både miljøhensyn og behovet for å redusere utslipp av drivhusgasser. I 2014 ble det innført en ny forordning som har som mål å redusere utslippene av f-gasser med to tredjedeler innen 2030.

I praksis betyr dette at det blir stadig vanskeligere å bruke f-gasser i ulike industrier. I dag må alle som jobber med service og vedlikehold av kjøle- og varmepumpeanlegg være sertifisert. Sertifiseringen krever dokumentert opplæring og godkjent eksamen. I tillegg kan det være krav om rapportering av f-gass-utslipp.

Som forbrukere kan vi også bidra til å redusere utslippene av f-gasser ved å velge produkter som bruker alternative kjølemedier. Dette kan være naturlige gasser som propan eller ammoniakk, eller syntetiske gasser som HFO-er eller CO2.

Kuldemedier og f-gass

Service manifold for kuldemedier

Kuldemedier spiller en viktig rolle i både kjøle- og varmepumper, da de transporterer varme fra én plass til en annen. Tradisjonelt har mesteparten av markedet brukt syntetiske fluorkarboner som kuldemedium. Disse gassene er imidlertid sterkt regulert på grunn av de negative miljøkonsekvensene.

Det finnes imidlertid alternativer til f-gasser som kuldemedier. Naturlige kuldemedier, som propan og ammoniakk, har vært i bruk i en årrekke og har en langt mindre negativ effekt på miljøet enn f-gasser. I tillegg har syntetiske gasser som HFO-er og CO2 gode miljømessige egenskaper og er et stadig mer vanlig alternativ på markedet.

Vi som bransje må jobbe hardt for å redusere bruken av f-gasser og finne gode alternativer som både er effektive og miljøvennlige. Regelverket og kravene fra myndighetene vil også fortsette å strammes inn, så det er viktig å være oppdatert på de siste reguleringene og sertifiseringskravene innenfor feltet.

If you are searching about Beregning av kuldemedieavgift endres you've visit to the right page. We have 6 Pics about Beregning av kuldemedieavgift endres like F-gass – stadige innskjerpelser, Kuldemedier og f-gass and also F-gass – Odd H.J. Isaksen. Here it is:

Beregning Av Kuldemedieavgift Endres

Beregning av kuldemedieavgift endres www.vke.no

F-gass – Stadige Innskjerpelser

F-gass – stadige innskjerpelser www.vke.no

gass stadige publisert

F-gass Forordningen - Moderne Kjøling AS

F-gass forordningen - Moderne Kjøling AS renkulde.no

Kuldemedier Og F-gass

Kuldemedier og f-gass www.vke.no

gass

F-Gass

F-Gass www.stormkulde.no

gass gasser sertifisert også sertifiserte nye

F-gass – Odd H.J. Isaksen

F-gass – Odd H.J. Isaksen oddisaksen.no

refrigerant maintenance gass refrigeranti hardhat regulation acondicionado aria compressa ingenieros fluids compressori refrigeration presupuesto cifras revista assistenza installazione refrigerants hvac

Beregning av kuldemedieavgift endres. Gass gasser sertifisert også sertifiserte nye. F-gass forordningen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar