skjema piaget Piaget barnet eksisterende kaller prosessen tilpasser skjema kjennetegnes seg omverdenen selv

Vi har alle vårt eget syn på læring, og det er ikke alltid lett å finne den beste måten å forstå og huske ting på. Heldigvis finnes det en rekke læringsperspektiver som kan hjelpe oss med å finne den riktige tilnærmingen for oss. I dette innlegget skal vi se nærmere på to av disse perspektivene: det kognitivt og det konstruktivistiske. Kognitivt perspektiv handler om hvordan vår hjerne bearbeider informasjon. Ifølge dette synet er læring en aktiv prosess som krever at vi tar informasjonen i bruk og jobber med den for å skape forståelse. En av de mest kjente bidragsyterne til dette perspektivet er Jean Piaget, en sveitsisk psykolog som var opptatt av barns utvikling. Piaget mente at barn går gjennom fire ulike stadier av kognitiv utvikling, der de gradvis utvikler evnen til abstrakt tenkning. I det første stadiet, som varer fra fødselen til to års alder, er barna opptatt av sanselige opplevelser og handlinger. I det andre stadiet, som varer fra to til syv år, begynner barna å utvikle språk og kan tenke i bilder. I det tredje stadiet, fra syv til elleve år, kan barna tenke logisk og forholde seg til abstrakte konsepter. I det fjerde og siste stadiet, som varer fra tolv år og oppover, blir barna i stand til å tenke abstract og er i stand til å resonere om et teoretisk konsept som ikke er knyttet til det fysiske. Det konstruktivistiske perspektivet handler om at vi konstruerer vår egen forståelse av verden ved å bearbeide informasjon og integrere den med vår eksisterende kunnskap. En viktig teoretiker som bidro til dette perspektivet er Lev Vygotsky, en sovjetisk psykolog som argumenterte for at læring er et sosialt fenomen. Vygotsky mente at mennesker lærer best gjennom samhandling med andre, og at læring skjer ved å bygge på eksisterende kunnskap og erfaringer. Han mente også at læring kan være et felleskap, og at læreren bør være en facilitator snarere enn en autoritær kilde til kunnskap. Begge disse perspektivene kan være nyttige for å forstå hvordan vi lærer og hvordan vi kan forbedre vår læring. Det kognitivt perspektivet kan gi oss innsikt i hvordan hjernen vår fungerer, og hvordan vi kan optimalisere vår læring ved å gi hjernen vår den informasjonen den trenger for å skape forståelse. Det konstruktivistiske perspektivet kan hjelpe oss med å forstå at læring er en sosial og aktiv prosess, og hvordan vi kan jobbe sammen med andre for å skape ny kunnskap og forståelse. Til slutt vil jeg vise gjennom noen avbildningene som kan knytte seg til dette innlegget, som vist nedenfor.

Læringsperspektiver

Læringsperspektiver

Å forstå de ulike læringsperspektivene kan hjelpe oss med å finne den beste måten å tilegne oss kunnskap på.

Jean Piaget

Jean Piaget

Jean Piaget var en sveitsisk psykolog som var opptatt av barns utvikling og bidro til det kognitivistiske perspektivet.

Husk at alle lærer på sin egen måte, og det viktigste er å finne den tilnærmingen som fungerer best for deg. Lykke til med læringen!

If you are looking for PPT - Læringsperspektiver PowerPoint Presentation, free download - ID you've visit to the right place. We have 6 Images about PPT - Læringsperspektiver PowerPoint Presentation, free download - ID like Jean Piaget - Alt om Piaget og hans utviklingsteori, Skole: Elevens læring og udvikling - 12-02-2014 - Piaget og Vygotsky LÆRING and also Vad är styrkan av Piagets teori om kognitiv utveckling? / davidchita.com. Here you go:

PPT - Læringsperspektiver PowerPoint Presentation, Free Download - ID

PPT - Læringsperspektiver PowerPoint Presentation, free download - ID www.slideserve.com

Piaget Polo S In-depth Review: Does It Really Change The Game?

Piaget Polo S In-depth Review: Does it Really Change the Game? timeandtidewatches.com

piaget fortyfive watches flyback 45mm equestrian blockbuster gq timeandtidewatches forty

Skole: Elevens Læring Og Udvikling - 12-02-2014 - Piaget Og Vygotsky LÆRING

Skole: Elevens læring og udvikling - 12-02-2014 - Piaget og Vygotsky LÆRING samanthaheinerlarsennotater.blogspot.com

Pedagogikk - Tankekart Læringssyn Og Teorier

Pedagogikk - Tankekart læringssyn Og Teorier www.scribd.com

og piaget

Jean Piaget - Alt Om Piaget Og Hans Utviklingsteori

Jean Piaget - Alt om Piaget og hans utviklingsteori omhelse.no

piaget barnet eksisterende kaller prosessen tilpasser skjema kjennetegnes seg omverdenen selv

Vad är Styrkan Av Piagets Teori Om Kognitiv Utveckling? / Davidchita.com

Vad är styrkan av Piagets teori om kognitiv utveckling? / davidchita.com www.davidchita.com

Piaget polo s in-depth review: does it really change the game?. Og piaget. Piaget fortyfive watches flyback 45mm equestrian blockbuster gq timeandtidewatches forty


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar