kognitive skjema Kognitive verhaltenstherapie

I har du kanskje noen negative tanker og adferdsmønstre som stadig dukker opp og plager deg. En effektiv metode for å takle slike problemer kan være kognitiv atferdsterapi.

Kognitiv terapi kan hjelpe

Kognitiv terapi er en terapiform som fokuserer på å endre negative tankemønstre og adferdsmønstre som kan forverre en persons psykologiske tilstand. Tanken bak terapiformen er at det er en sammenheng mellom tenkning, følelser og handlinger. Personen som mottar terapi skal lære å se på situasjoner fra en annen vinkel for å endre negative tanker, og dermed også endre negativ adferd.

Bokomslag til 'Kognitive Verhaltenstherapie'

Bilde av bokomslaget til “Kognitive Verhaltenstherapie”

Kognitiv terapi kan hjelpe personer med en rekke psykiske lidelser som angst, depresjon, spiseforstyrrelser og posttraumatisk stresslidelse. Ved å lære seg teknikker for å utfordre negative tanker, kan en person gradvis endre adferdsmønstre og dermed også bedre sin livskvalitet.

Forståelse av schematerapi

En annen terapiform som kan hjelpe en person med psykiske problemer er schematerapi. Denne terapiformen er bygget på kognitive og atferdsmessige prinsipper som kognitiv terapi, men bruker også elementer fra andre terapiformer slik som psykoanalyse.

Bildetekst: Skjematerapi fasiliteter en forståelse av dype følelsesmessige problemer.

Bilde av skjematerapi som fasiliteter en forståelse av dype følelsesmessige problemer.

Terapiformens hovedmål er å hjelpe pasienten til å forstå sine «skjemaer» (indre mentale strukturer), og jobbe med å endre negative skjemaer som har oppstått gjennom barndommen.

Schema-teori viser at negative opplevelser i løpet av barndommen kan skape såkalte skjemaer, som representerer dype og vedvarende mønstre av tanker, følelser og adferd. Disse skjemaene kan negativt påvirke en persons liv, og kan også føre til psykiske lidelser.

Terapeuten hjelper pasienten til å bli bevisst og forstå de negative skjemaene og rette oppmerksomheten mot den nåværende situasjonen, og jobbe sammen for å lage positive og sunne skjemaer.

Kognitiv terapi og schematerapi kan hjelpe deg å endre negative tanker, adferd og opplevelser. Det kan også hjelpe deg å håndtere livets utfordringer og forbedre din livskvalitet. Hvis du har noen problemer eller bekymringer, kan det være nyttig å oppsøke hjelp fra en terapeut.

If you are searching about Kognitivt perspektiv you've visit to the right web. We have 8 Pics about Kognitivt perspektiv like Cognitive (1), Kognitive Verhaltenstherapie – Empire of Books and also Kognitive Skjema, Epigenetikk |authorSTREAM. Here it is:

Kognitivt Perspektiv

Kognitivt perspektiv www.slideshare.net

perspektiv kognitivt skjema kognitive

Psykologi, Narsissisme Og Sakkyndige

Psykologi, narsissisme og sakkyndige www.sakkyndig.com

Schema Theory: A Summary | IB Psychology

Schema Theory: A Summary | IB Psychology www.themantic-education.com

Cognitive (1)

Cognitive (1) www.slideshare.net

cognitive schema schemas

PPT - Psykiatri På Tre Timer PowerPoint Presentation, Free Download

PPT - Psykiatri på tre timer PowerPoint Presentation, free download www.slideserve.com

Læringsteori - Kognitivisme + Jean Piaget

Læringsteori - Kognitivisme + Jean Piaget www.slideshare.net

Kognitive Verhaltenstherapie – Empire Of Books

Kognitive Verhaltenstherapie – Empire of Books empireofbooks.de

kognitive verhaltenstherapie

Kognitive Skjema, Epigenetikk |authorSTREAM

Kognitive Skjema, Epigenetikk |authorSTREAM www.authorstream.com

Kognitive verhaltenstherapie – empire of books. Kognitive verhaltenstherapie. Psykologi, narsissisme og sakkyndige


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar